НАЦИОНАЛЕН СОЈУЗ НА ЛИЦА СО ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ НА МАКЕДОНИЈА

Mobile menu

logomob

Информација за членовите на Мобилност Македонија и родителите на деца со телесен инвалидитет за навремено информирање за постапката за побарување на образовни/лични асистенти во наставата за учебната 2021/2022 година.

Учениците од 2-ро до 9-то одделение „барањето“ (кое исто така е во прилог) со потребната документација (мислење од Комисија која прави проценка по МКФ) треба да ги достават до училиштето каде што учат до март 2021 година. Учениците кои се запишуваат во 1-во одделение барањата ги доставуваат до почетокот на јуни 2021 година.

Доколку Ви се потребни дополнителни појаснувања и информации, обратете се на контакт телефоните од Комисииите што работат по МКФ: 02 6091752 и 074 202 838.

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Линк до Правилникот: PDF Download